Vraaggesprek
 

FIGHTING BREED NR. 4 (B&H Vlaanderen)

1. Vertel onze lezers alsjeblieft hoe Brigade M is ontstaan. Ik geloof dat jullie één van de eerste RAC bands uit Nederland waren?
In 1995/6 begonnen een paar ex-leden van de Sassemse hard-coreband Opel Ka-death een nieuwe band met de naam Brigade Mussert. De nummers waren vanaf het begin radikaal en nationalistisch, we bleven in het begin ook een paar Opel Ka-death-nummers spelen en bovendien een paar Skrewdriver-covers. Helaas konden we geen vaste band formeren die ook optredens kon doen zodat we na een paar jaar stopten. In 1997 werden we gevraagd om onze meest beroemde nummer 'Eigen Volk Eerst' op te nemen voor de 'Welkom in Sassem'verzamelCD. Twee ex-Brigade M-leden (de band naam was al veranderd voordat we stopten begin '97) speelden toen al in Dietse Patriotten en een paar andere leden speelden in andere groepen op de verzamelaar, zodat de invloed van Brigade M op de WIS-CD erg groot was. Het enige originele bandlid, bassist Tim, begon in de zomer van 1999 nieuwe leden te zoeken, voornamelijk vanwege de plannen voor een tweede WIS-CD. Met een nieuwe bezetting werden eind 1999 twee nieuwe nummers opgenomen, 'Voor Volk en Vaderland' en 50.000 Helden. Helaas wachten we nu nog steeds op het uitkomen van 'Welkom in Sassem 2, we beginnen zo ondertussen behoorlijk pissig te worden omdat het zo lang duurt. In juli 2000 kwam Dirk bij de groep als vaste drummer en later dat jaar kwam voormalig Landstorm-zanger dave bij de groep. In januari dit jaar namen we weer twee nieuwe nummers op, 'Lui, Laf en Lelijk' (over de Antifa) en 'Pedofielen', voor weer een andere verzamelaar die later dit jaar zal uitkomen Net toen alle voortekens goed waren verliet onze gitarist de groep en we moesten een black-metal gitarist vragen in te vallen toen we op het eerste nationalistische concert in ongeveer 6 jaar in Nederland speelden in februari. Een paar dagen na het optreden kwam Wickie als nieuwe gitarist bij de groep en het ziet er naar uit dat we nu eindelijk een definitieve bezetting hebben. Wat betreft andere RAC-groepen, in de tachtiger- en negentiger jaren waren er een paar goede: Arnhems Glory, Hidden Guns, Wicking en Rune om er een paar te noemen en natuurlijk Opel Ka-Death, maar geen van deze groepen bestaat nog.

2. Als ik me niet vergis zong Dave vroeger bij Landstorm. Waarom zit hij nu bij Brigade M?
Inderdaad, Dave zong vroeger bij Landstorm. Er waren wat tegenstellingen, dus hij en de band besloten dat het beter was als hij weg zou gaan en zo geschiedde het. Een jaar later werd hij gevraagd door ons. De eerste keer oefenen ging zo goed dat hij meteen besloot te blijven.

3. De skinhead/NS beweging in Nederland kent een grote diversiteit. Hoe denken jullie dat dat komt?
Daar zijn een aantal redenen voor. De belangrijkste reden is waarschijnlijk de persoonlijke haat en nijd tussen verschillende personen; bijvoorbeeld sommige mensen zijn doodsbang voor mensen met een eigen mening want dat zou een bedreiging voor de ander zijn positie kunnen zijn. Om hun eigen plek te verdedigen worden anderen opgeofferd.

4. Ik hoorde tijdens een gesprek op de radio de woorden "extreem politiek correkt Nederland". What vinden jullie hiervan en denk je dat dit een reden kan zijn dat Nederlandse jeugd niet warmloopt voor NS ideeën?
We haten de woorden 'politiek korrekt Nederland', we haten het systeem dat ons geliefde land vernietigt. Ons land staat bekend als een paradijs voor parasieten, verslaafden en andere fouten van Moeder Natuur. Onze gehersenspoelde jeugd heeft het te druk om het te zien, zij denken dat lol maken, drugsgebruik en geld verdienen belangrijker is. We hopen dat Brigade M hun open zal openen!

5. Natuurlijk hebben jullie een enorme groep 'extreem-rechtse' jongeren, het nieuwe fenomeen 'gabbers', die niets anders zijn dan skinhead klonen. Ik neem deze mensen niet serieus (zeker in Vlaanderen, ik weet niet zoveel van de situatie in Nederland) ze volgen alleen maar een modebeeld of trend. Wat vinden jullie van deze situatie, zeker omdat Nederland de bakermat van deze subkultuur is?
Er is niet veel verschil tussen de Nederlandse gabberkultuur en de Vlaamse. Het zijn inderdaad meelopers. De meesten zie je na een jaar of twee niet meer. Denk aan de historische woorden, "Ik kwam, ik zag, ik ging".

6. In Nederland wordt met politiek inkorrekte mensen en partijen snel afgerekend door de overheid. Als ik het goed heb is de leus 'Eigen Volk Eerst' verboden nietwaar? Ik heb ook geruchten gehoord at het dragen van een Nederlandse vlag op een bomberjas ook verboden is?
De leus 'Eigen Volk Eerst is inderdaad verboden. Het was de leus van de CP '86, deze partij is helaas ook verboden, wie is de volgende, Vlaams Blok, NPD? De Nederlande vlag op een bomber is inderdaad ook verboden, in de grote steden (Den Haag, Rotterdam en Amsterdam kan je een boete tot 80 gulden krijgen. De nationale vlag op een bomber is een symbool van intolerantie, blanke suprioriteit en rassisme volgens ZOG.

7. Jullie hebben ook een nummer dat 'Eigen Volk Eerst', het nummer heeft Brigade M bekend gemaakt. Zijn jullie al lastig gevallen door ZOG? Zo niet, moet ik dan zeggen nog niet?
Vanwege de tekst van het nummer werd Robert Brouwer van Nordisc aangeklaagd door extreem-links, maar er werd verder geen justitiële aktie ondernomen. We denken dat het moeilijk voor het linkse tuig is om iets tegen de CD te doen omdat die door een Duitse maatschappij (Manfred Rouhs) werd uitgebracht.

8. Ik ging eens een keer naar een attraktiepark in Nederland en was verbijsterd om meer vlaggen van de VS te zien dan Nederlandse! Amerikanisatie is een wereldwijde plaag, maar het lijkt erop alsof Nederland wel heel erg ver gaat?
Dat klopt, ze proberen ons een nieuwe identiteit te geven door er één te importeren. Een man die zijn identiteit verliest, verliest zijn wil om te vechten. Voor de Nederlanders is het makkelijker om zich aan te passen aan de Jerry Springer manier van leven dan aan de islamitische, maar aan het eind lijdt het tot één ding: de vernietiging van ons ras!

9. Geef een reaktie op de volgende zaken:
- Kusters/ NVU vs Voorpost
Niet ons probleem
- CP'86
Leeft voort in onze harten. Behalve Dirk zijn we allemaal aktieve leden geweest en Tim werd zelfs veroordeeld voor het leiding geven aan een kriminele organisatie omdat hij landelijk sekretaris van de CP '86 was toen het proces tegen de partij begin in '93.
- Dietsland
De moeite waard om voor te vechten. Een verenigd Dietsland (Nederland en Vlaanderen) is het thuisland voor 21 miljoen nederlandstaligen, de 7e ekonomische macht ter wereld. Dietsland is ons begin voor een verenigd blank Europa tegen de machten van het kwaad; NAVO, UN, GATT, MAI etc.
- Surinamers
Ga terug naar huis, eet bananen en geniet van het feit dat je niet hoeft te werken voor je vreten, schop tegen een boom en vreet je klem.

10. Jullie hebben een paar nummers op de verzamelaar 'Welkom in Sassem'. Hoe waren de reakties? En waren jullie tevreden met de andere bands die aan de CD meewerkten?
Wij hadden maar één nummer op de CD, 'Eigen Volk Eerst', maar Brigade M-leden speelden in een paar andere groepen zoals Dietse Patriotten, Pipo & Kluuk Kluuks Klan en Die Fünfte Kolonne, dus Brigade M had een dikke vinger in de pap. De reakties waren geweldig, de 1000 exemplaren waren in drie maanden uitverkocht en er waren er zeker veel meer verkocht als Rouhs er meer had laten persen, daarom zijn er vandaag de dag erg veel illegale kopieën in omloop. We konden het met de meeste bands goed vinden alhoewel er een aantal zijn opgeheven sinds 1997. Tim heeft samen met een paar ex-leden van Brigade M voor twee of drie andere bands opgenomen die op 'Welkom in Sassem 2' staan.

11. Waarom heten jullie Brigade M?
Zoals we al zeiden begon de groep als Brigade Mussert, genoemd naar de Nederlandse NS-leider voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De naam werd veranderd in Brigade M omdat de leden verschillende politieke ideeën hadden, varierend van nationaal-demokratisch tot anarcho-fascistisch. Bovendien we het eigenlijk het niet kunnen dat we bijna dezelfde naam hadden als de persoonlijke lijfwacht van Mussert, die ware straatgevechten met het kommunistische tuig op leven en dood uitvocht, zij heten Mussert Brigade. De M bleef als een 'grap', Tim's achternaam is +++++ en om het in de zeik te nemen zeiden de andere leden tegen vrienden dat ze in 'Brigade +++++' speelden. Omdat het nummer 'Eigen Volk Eerst' zo bekend is bij vele nationalisten hebben we nooit gedcht de naam volledig te veranderen, zo blijven we verbonden met dit nummer uit '97.

12. Bedankt voor de tijd om de vragen te beantwoorden. Laatste opmerking?
We willen jou bedanken voor het vraaggesprek en je veel sukses wensen met je blad.

14 WOORDEN!

Blood & Honour Vlaanderen, Postbus 46, B-9200 Grembergen (VL) bh_vlaanderen@hotmail.com